Älska barn

Jag fascineras av barn, främst mina egna, dem jag är nära. Barn känner och agerar, oftast går det så snabbt att de inte ens vet varför de känner, framförallt förstår de inte varför mamma så gärna vill veta.

Jag frågar men i samma sekund vet jag att frågan är onödig och dum. Barn älskar själva att fråga men de har inte alltid ord till vuxnas frågor. Svaren är där inne, självklara, fina, ärliga, vackra – svaren är känslor – de bara är. Jag är glad för att jag är glad.

Igår sa min yngste son, tre år “jag älskar dig lilla mamma” och kramade hårt min hals med sina mjuka armar. Inga ord går att beskriva den lycka som sköljer över som den skönaste våg. Jag tar in honom, känner hela honom och älskar tillbaka. Han ger fullständigt och jag älskar och önskar. Det är så stort, hjärtat smälter.

Min dotter är äldre, hon är stark och svag. Hon är så vacker, så fin. Hur skyddar jag henne? Häromdagen blev hon väldigt arg på mig, väldigt arg, hon skrek och grät. Tårarna trillade, hon gick ifrån och stängde sin dörr. Hon blev ledsen, hon måste få vara ledsen, hon känner och agerar. Det är ju så rätt – så som det ska få vara.

Jag lät henne var ledsen men satte mig bredvid, hon ville inte ha mig där, jag skulle gå. Jag gick och gick tillbaka och la handen på hennes våta kind. Jag fick gå igen, tårarna rann för hennes rosiga kind men gråten är hennes kärlek. Jag lät henne vara bland tårar men lämnade inte. Hon kände det.

Det tog ett tag, sen kom hon till mig, till min famn. Hon kröp upp och viskade “förlåt mamma”. Där satt vi, länge, vi var ett. Sen åt hon sin milkshake. Hon är så fin, skör och cowboy.

Till mina små: Vad vore jag utan era andetag, vad vore jag utan era andetag*

(*lyssnar på Kents Utan dina andetag)

This entry was posted in känsla, personligt. Bookmark the permalink. Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>